top of page

Deep Tissue

Wat is Deep tissue?

Een deep tissue massage richt zich op het bindweefsel rondom je spieren. Dit bindweefsel vormt zich continu en het is belangrijk om het los te masseren, zodat er opnieuw ruimte ontstaat voor je spieren. Zit je de hele dag achter je bureau, op kantoor? Een deep tissue massage helpt om al je spieren los te maken. Een deep tissue massage maakt het bindweefsel van je spieren losser, zodat je lichaam een stuk meer onstpannen aanvoelt. De diepe en  langzame massagetechnieken zorgen voor een verbetering van de energiestroom. Het zorgt ervoor dat alle stress en spanning uit je lichaam vloeit. Zowel, lichamelijk als geestelijk. Deze massage is uitermate geschikt voor mensen met opgehoopte spanning in zowel lichaam als geest. 

Waarom een deep tissue?

Het is wetenschappelijk bewezen dat diepe massage helpt bij o.a. chronische pijnaandoeningen,hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn en slapeloosheid. Zelfs maar één massage-sessie biedt al een meetbare verhoging van het aantal witte bloedcellen en een daling van het stresshormoon cortisol. Door de toename van delta hersengolven en vermindering van spierspanning komen endorfines vrij. Dit effect wordt ook vastgesteld bij mediteren en sporten. De voordelen van diepe bindweefsel massage zijn:

  • een betere houding

  • verlichting van chronische spanning en pijn

  • verhoogde mobiliteit van de gewrichten

  • verbeterde stofwisseling in huid en spierweefsel

  • bevordert een diepe ontspanning van lichaam en geest

  • meer lichaamsbewustzijn

Cupping

Cupping is een uitstekende aanvulling op een deep tissue massage. Tijdens het cuppen kan er wel tot 10 cm weefsel onder de huid behandeld kan worden. De combinatie van de zuigtechniek van cupping en de diepe duwtechnieken van de deep tissue geven een bijzonder goed resultaat. Het gebruik van cupping tijdens de deep tissue is jouw keuze en word niks extra voor gerekend. Niet iedereen mag gebruik maken van cupping lees hier meer over contra indicaties.

voor de massage bespreken we wat je fijn vind en of je klachten hebt.

Dit is wat je ongeveer kan verwachten 

  

45 minuten:

Massage van alleen achterkant lichaam 

60 minuten:

Hier zijn 2 opties mogelijk

een uitgebreide massage van alleen de achterkant lichaam of een mini lichaamsmassage

90 minuten:

bij 90 minuten is er uitgebreid tijd voor een lichaamsmassage.

(nek, schouder, rug, billen, benen achter- en voorkant, armen en handen)

120 minuten:

Jij wil echt ontspannen! de massage van 90 minuten wordt uitgebreid met een voet-,  hoofdmassage. Je kan ook kiezen voor een magnesium pakking + massage van 120 minuten.

Waarom geen 30 minuten?

Het is te kort om te ontspannen je ligt net en de tijd is al om.

Als je 30 minuten wil kan je het beste een Nek-,schouder-,rugmassage nemen. 

bottom of page