top of page

Zwangerschapsmassage

Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschap brengt al genoeg veranderingen en drukte met zich mee. Wij zorgen ervoor dat je die even achter je kunt laten en kunt genieten van het moment. Tijdens de massage besteden we extra aandacht aan de punten die tijdens de zwangerschap worden belast.Als je specifieke wensen hebt, dan passen wij graag de zwangerschapsmassage aan jouw situatie aan. Ook houden we rekening met het vermijden van bepaalde drukpunten. Na de massage ben je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

De zwangerschapsmassage vindt voor het grootste deel plaats op de buik. Ja, je hoort het goed je mag weer even op je buik liggen. Dit natuurlijk wel met een speciaal ontwikkelt zwangerschapskussen. Het kussen is voorzien van uitsparingen voor de buik en de borsten. Als de ligging van het kindje het toelaat, kunnen we de massage eindigen in rugligging, zodat we nog extra aandacht aan je nek en schouders kunnen besteden. Tijdens de massage word er olie gebruikt speciaal voor zwangeren. 

Tijdens de massage zal er niet te veel druk gebruikt worden dit mag op sommige plaatsen ook absoluut niet meer. Mocht je nu ergens heel erg vast zitten en wil je het toch los kan ik deze plaats met meer druk loshalen. Dit is wel onder voorbehoud dat het in een gebied zit waar dat nog mag.

Waarom een zwangerschapsmassage?

Betere slaap. Zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen slapen beter, en dan is goed voor je algemene welzijn tijdens de zwangerschap.

Ontspanning. De handelingen tijdens een zwangerschapsmassage zorgen voor het vrijkomen van chemische stoffen in je lichaam, zoals oxytocine, die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. En een ontspannen mama, is een ontspannen baby!

Verlichting van pijn. Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van rugpijn en pijn in je benen, en een massage kan dan uitstekende verlichting bieden, vooral als je het regelmatig doet.

Verbeterde bloedcirculatie. Tijdens een massage verbetert je bloedcirculatie en lymfenstelsel, waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt.

Verminderde kans op vroeggeboorte. Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van zwangerschapsmassages de kans op vroeggeboorte verkleint, en de kans op complicaties tijdens de bevalling.

verbeterd immuunsysteem. Hierdoor wordt ook uw immuunsysteem versterkt en uw gezondheid verbeterd. 

Voor wie?

Zwangere vrouwen na 12 weken. Het wordt het eerste trimester afgeraden. Als je het fijn vind kan je dit met je verloskundige overleggen voordat je een zwangerschapsmassage neemt. Vooral als je last hebt van lage of hoge bloeddruk. In geval van trombose, spataderen, hartklachten of koorts wordt een massage meestal afgeraden. Je mag wel tot je bevalling blijven komen zolang het voor jouw goed voelt.

zwangerschapsmassage waddinxveen
zwangerschapsmassage waddinxveen

voor de massage bespreken we wat je fijn vind en of je klachten hebt.

Dit is wat je ongeveer kan verwachten 

  

45 minuten:

Massage van alleen achterkant lichaam 

60 minuten:

Hier zijn 2 opties mogelijk

een uitgebreide massage van alleen de achterkant lichaam of een mini lichaamsmassage

90 minuten:

bij 90 minuten is er uitgebreid tijd voor een lichaamsmassage.

(nek, schouder, rug, billen, benen achter- en voorkant, armen en handen)

120 minuten:

Jij wil echt ontspannen! de massage van 90 minuten wordt uitgebreid met een voet-,  hoofdmassage. Je kan ook kiezen voor een magnesium pakking + massage van 120 minuten.

Waarom geen 30 minuten?

Het is te kort om te ontspannen je ligt net en de tijd is al om.

Als je 30 minuten wil kan je het beste een Nek-,schouder-,rugmassage nemen. 

bottom of page