top of page

Sportmassage

Wat is een sportmassage?

Er zijn verschillende sportmassages voor, tijdens en na het sporten.

Voor het sporten:

Bij een stimulerende massage zijn de handgrepen intensiever op de spieren en huid. De spieren worden geactiveerd door korte en snelle handbewegingen toe te passen. De doorbloeding zal hierdoor verhogen en het lichaam wordt meer geprikkeld om een inspanning te leveren. Ook verminderd het de kans op sportblessures.

na het sporten:

Ontspannende massage na zware inspanning. De handgrepen zijn traag en minder diep op de spieren. Door de diverse handgrepen op de spieren ontstaat er een mechanisme in de spiercellen waardoor het evenwicht weer zo snel mogelijk wordt hersteld. Door een verhoogde hoeveelheid aan bloed door uw huid en spiervezels te laten stromen, zal de zuurstof die in het bloed wordt meegevoerd de celbeschadiging sneller doen herstellen.

Voor wie is een sportmassage?

In principe is een sportmassage bedoeld voor mensen die vaak sporten. De massage kan echter ook heel geschikt zijn voor een niet-sporter. De sportmassage heeft namelijk ook een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door overbelasting, stress of een verkeerde houding kan de massage daarom ook heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en verminderd hierdoor de pijn.

voor de massage bespreken we wat je fijn vind en of je klachten hebt.

Dit is wat je ongeveer kan verwachten 

  

45 minuten:

Massage van alleen achterkant lichaam 

60 minuten:

Hier zijn 2 opties mogelijk

een uitgebreide massage van alleen de achterkant lichaam of een mini lichaamsmassage

90 minuten:

bij 90 minuten is er uitgebreid tijd voor een lichaamsmassage.

(nek, schouder, rug, billen, benen achter- en voorkant, armen en handen)

120 minuten:

Jij wil echt ontspannen! de massage van 90 minuten wordt uitgebreid met een voet-,  hoofdmassage. Je kan ook kiezen voor een magnesium pakking + massage van 120 minuten.

Waarom geen 30 minuten?

Het is te kort om te ontspannen je ligt net en de tijd is al om.

Als je 30 minuten wil kan je het beste een Nek-,schouder-,rugmassage nemen. 

bottom of page