top of page

Voeten en Benen

Wat is een Voetmassage?

Je voeten hebben behoorlijk wat te verduren. Je legt er dagelijks wel heel wat kilometers mee af. Joggend, slenterend, lopend, huppelend enzovoort. Aan het eind van de dag kunnen ze daardoor behoorlijk moe aanvoelen en ook zijn. Maar, misschien voel je ook daadwerkelijk pijn. Onder je voet of elders in je lichaam: je hoofd, je rug, buik. Misschien kamp je met allerlei emoties. Boosheid, stress, verdriet, angst et cetera. Die zetten zich immers ongemerkt vast in je lichaam. Weet je dat een voetmassage dan kan helpen om de pijn te verlichten en/of je weer prettiger in je vel te voelen? Want, volgens oosterse geneeswijzen vertellen je voeten wat er in je lichaam en geest omgaat. Wist je dat je rechtervoet je rationele kant weergeeft en je linkervoet je emotionele kant?

Waarom een voetmassage?

Ontspant en ontstresst Ongeacht wat voor soort massage je ondergaat een massage een prima remedie tegen stress. Alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.

Stilt pijn. Je stoot je en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. Na enige tijd vermindert de pijn. Dezelfde werking heeft ook een voetmassage. Door op een reflexpunt te drukken, kan de energie weer gaan stromen en vermindert de pijn waardoor je je beter voelt.

Boost je afweer. De afgelopen jaren blijkt uit allerlei onderzoeken dat massages bijdragen aan een betere werking van je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt en dat betekent dat je interne beter ziekteverwekkers kan bestrijden.

Verbetert de doorbloeding. Door de voetmassage worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrijelijk door je lichaam stromen. Hierdoor kan het zich beter van afvalstoffen ontdoen. Dat zorgt vervolgens voor een betere stofwisseling waardoor je je weer fijner voelt.

Bevordert je nachtrust

Wanneer je lichamelijk en geestelijk ontspannen bent, ervaar je rust. het stresshormoon cortisol wordt verminderd en het slaaphormoon melatonine kan z’n werk doen waardoor je lekker slaapt.

Pept je humeur opOmdat het de hoeveelheid geluksstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dus? Nog een reden om je wat vaker over te geven een zo’n heerlijke voetmassage.

Voor wie?

Een massage van de voeten is geschikt voor iedereen en heeft, zoals aangegeven, een positief effect op diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Overigens is een dergelijke massage nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeskunst. 

Tip! Combineer de voetmassage met een magnesium voetenbad

Benen

Op zich worden de benen bij verschillende massages meegenomen. In de praktijk komen er toch veel mensen binnen met last aan hun benen die geen rugmassage erbij willen. Wil je alleen je benen laten masseren gewoon omdat je het lekker vindt of omdat je graag hardloopt? dat kan in dat geval is 30 minuten genoeg.

Heb je een aantal kleine klachten neem dan de 45 minuten. Heb je echt ernstige klachten dan zou ik 60 minuten adviseren maar let wel op de benen zijn gevoelig zeker in combinatie met klachten.

voor de massage bespreken we wat je fijn vind en of je klachten hebt.

Dit is wat je ongeveer kan verwachten 

  

45 minuten:

Massage van alleen achterkant lichaam 

60 minuten:

Hier zijn 2 opties mogelijk

een uitgebreide massage van alleen de achterkant lichaam of een mini lichaamsmassage

90 minuten:

bij 90 minuten is er uitgebreid tijd voor een lichaamsmassage.

(nek, schouder, rug, billen, benen achter- en voorkant, armen en handen)

120 minuten:

Jij wil echt ontspannen! de massage van 90 minuten wordt uitgebreid met een voet-,  hoofdmassage. Je kan ook kiezen voor een magnesium pakking + massage van 120 minuten.

Waarom geen 30 minuten?

Het is te kort om te ontspannen je ligt net en de tijd is al om.

Als je 30 minuten wil kan je het beste een Nek-,schouder-,rugmassage nemen. 

bottom of page