top of page

Magnesium behandelingen

Wat is magnesium:

Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in de opbouw van je botten en spieren. Daarnaast helpt het mineraal ook om vermoeidheid tegen te gaan en een sterk gebit te behouden. Magnesium is bij meer dan 300 verschillende processen in het lichaam betrokken. Je lichaam maakt dit mineraal niet zelf aan en is dus afhankelijk van wat jij eet. Zo zit magnesium bijvoorbeeld in groene groente, pure chocolade, noten en granen. Jammer genoeg wordt de hoeveelheid magnesium echter steeds minder. Dat heeft te maken met de uitputting van de bodem, waardoor planten onvoldoende mineralen uit de grond opnemen. Dit betekent dat naar schatting 20 tot 80% van de wereldbevolking de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium niet haalt. Ook onze leefstijl (roken, alcohol, stress) en frequent medicijngebruik kunnen hieraan bijdragen.

Magnesium tekort:

Doe een magnesium tekort test hier.

Wanneer je een tekort hebt aan magnesium werken er 300 verschillende processen in je lichaam langzamer minder of niet. Dit veroorzaakt een breed scala aan klachten zowel lichamelijk als geestelijk. denk hieronder aan:

 • gespannen spieren - die niet meer kunnen ontspannen hebben een tekort aan magnesium let hierbij ook op met je calcium inname. Deze stof zorgt ervoor dat je spieren aanspannen. 

 • Stress - wanneer je stress hebt verbruik je meer magnesium dan normaal, waardoor je met een tekort nog meer stress ervaart. magnesium verminderd het stress gevoel.

 • Vermoeidheid - magnesium is belangrijk onderdeel bij het aanmaken van  nieuwe energie

 • Mentale klachten - magnesium kan je mentale status misschien niet oplossen maar wel verbeteren of je weerbaarder maken tegen mentale klachten

 • Slaapproblemen - magnesium helpt niet alleen ontspannen waardoor je makkelijker in slaap valt het ondersteund ook de aanmaak van melatonine

 • huid,-haar,-nagel problemen - Magnesium helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is bevorderlijk bij de vernieuwing van huidcellen. De huid gaat er niet alleen beter uitzien.

Magnesium voor wie:

IEDEREEN! 

Iedereen heeft magnesium nodig alleen volgende lijstje heeft extra magnesium nodig.

 • 55+

 • zwangeren

 • mensen die veel sporten of juist te weinig

 • mensen die medicatie gebruiken

 • mensen met burn-out, depressie

 • vrouwen in de overgang

Magnesium pakking:

We beginnen met het voorbereiden van de huid zodat hij alles beter kan opnemen.

Wanneer de huid er klaar voor is word de pakking dmv een kleine massage aangebracht.

je wordt daarna afgedekt met folie en in een infrarooddeken gewikkeld. de infrarood zelf heeft al heel veel voordelen voor je spieren maar in combinatie met magnesium versterken ze elkaar prachtig.

Je kan alleen een pakking nemen maar je kan de pakking ook uitbreiden met een massage naar keus!

 

 

 

Magnesium voetenbad:

Wist je dat via o.a. je voeten magnesium het beste wordt opgenomen. Je kan je voetmassage uitbreiden met een magnesium voetenbad. voor het voetenbad gebruik ik speciaal gefilterd water van Zerowater  99% procent zuiverder dan kraanwater. aan dit super schone water voeg ik toe magnesium maar ook MSM wat zorgt dat de magnesium beter wordt opgenomen. MSM heeft zelf ook nog hele mooie ontspannende werking op lichaam en geest. En als laatste wordt er nog natriumbicarbonaat toegevoegd wat een detox effect geeft.

Magnesium thuis gebruiken:

Dat kan alle producten die ik gebruik zijn te koop bij mij in de salon of online via de webshop.

Wil je zeker weten dat het product op voorraad is als je komt? bestel het in de webshop dan zorg ik dat het bij de volgende massage klaar ligt. Wil je geen massage of heb je het eerder nodig maak dan een afspraak om het op te halen of het te laten bezorgen.

voor de massage bespreken we wat je fijn vind en of je klachten hebt.

Dit is wat je ongeveer kan verwachten 

  

45 minuten:

Massage van alleen achterkant lichaam 

60 minuten:

Hier zijn 2 opties mogelijk

een uitgebreide massage van alleen de achterkant lichaam of een mini lichaamsmassage

90 minuten:

bij 90 minuten is er uitgebreid tijd voor een lichaamsmassage.

(nek, schouder, rug, billen, benen achter- en voorkant, armen en handen)

120 minuten:

Jij wil echt ontspannen! de massage van 90 minuten wordt uitgebreid met een voet-,  hoofdmassage. Je kan ook kiezen voor een magnesium pakking + massage van 120 minuten.

Waarom geen 30 minuten?

Het is te kort om te ontspannen je ligt net en de tijd is al om.

Als je 30 minuten wil kan je het beste een Nek-,schouder-,rugmassage nemen. 

bottom of page